Edició 2016

Fes+Chapeau 2016, el festival d’arts escèniques al carrer de Sant Pere de Ribes, vist pels alumnes de Cultura Audiovisual de l’INS Can Puig de Ribes.

Edició 2015

En la edició, l’any 2015 van participar  més de 80 companyies nacionals i internacionals, multiprogramades en 13 escenaris repartits entre els nuclis urbans de Sant Pere de Ribes i les Roquetes. Artistas de circ tan coneguts com el Leo Bassi i la Companyia Albadulake entre d’altres, el cabaret de la Fàbrica dels Somnis, diferents propostes musicals, com el flamenc de Sarsalé, l’intimisme exòtic de Paisagens do Brasil e Cabo Verde, el blues de The Black Snakes, el rap de Eapos Rap Crew, el techno de Technopolitans… Màgia, Dansa, Titelles. Companyies com Têtes des Mules, Arritmados, Catastrofer, Contaminando Sonrisas i tantíssimes més vàren passar pel festival.

Vam engegar la primera Residèncias de creació vinculant a tres col.lectius (Residència el Redòs, Teatre de la Comunitat, Benzina Produccions) i el projecte ECO que volem anar desenvolupant en les següents edicions.
Les arts de carrer van adaptar-se al lloc i, si l’espectacle és al carrer, el carrer també fa l’espectacle: els espais que ens són familiars esdevenen visibles, el poble ple de festivalers i festivaleres (més de 10.000 persones de totes les edats) que no només hi van passar… passejant-se, parant-se, mirant, escoltant, juntes i lliurement.

Per aquestes raons el Fes+Chapeau es fon en l’espai on esdevé, entre els decorats, escenaris i carpes, els arbres, l’herba i el conjunt medieval de rere fons, on, per accedir-hi passaves pel primer mercat medieval animat amb parades, un ferrer i un falconer. La mostra d’artesania que emmarcava el recinte del festival comptava amb més de 50 parades de productes exclusivament fets a mà. Les xerrades, debats i tallers, parades de menjar i les barres van animar en tot moment el festival.

Potser és tot aquest conjunt que fa que el festival tingui cada cop més èxit i creixi (tenint en compte el nombre d’espectadors, de voluntaris, de col·lectius involucrats i de patrocinadors que hi col·laboren i la gran varietat d’artistes de qualitat) cadascú fent seu, a la seva manera, l’esdeveniment.

Per primer cop vam elaborar un diari de mà amb tota la informació referent al festival: companyies, tallers, xerrades, col.lectius, entrevistes, programació….
Descobreix-lo aquí: Diari de mà F+C 2015
Àlbums fotografies 2015

L’equip F+C 2015

Isaac Domínguez (direcció), Guillem Geronés (subdirecció i decoració), Esther Villa (producció i decoració), Blanca Avinyó (producció), Laura Villa (continguts i producció), Oriol Rocamora (coordinació equip tècnic), Àlex Rodriguez (coordinació equip voluntaris), Alberto Aldana (dissenyador web), Dani Moreno (medievial i producció), Gina Garriga (audiovisuals), Marta Moreno (coordinadora equip audiovisual i fotografia), Judith Hidalgo (disseny gràfic diari de mà i fotografia), Irene Màrquez (administració), Aida Pèrez (community manager), Saychai Jungpanich (marketing), Juan Ruzafa (logística), Jordi Vendrell (disseny gràfic), Kira Rion (disseny gràfic), Pau Palaus (ecosostenibilitat), Marta Rotllan (ecosostenibilitat), Martí Pujol (fotografia), Cristian López (fotografia), Mariona Torné (fotografia), Andrea Moreno (fotografia), Marta Cortina (fotografia), Gem Bernadó (fotografia).

Voluntàries

Núria Sans, Omar, Tanja, Toni Villar, Carol, Juanito, Elba Margarida, Anton, Sardi, Anjo, Anna Burgui, Jose Caba, Saida, Francesc, Adrià Lòpez, Begoña Ledesma, Edi, Sarita, Ignasi Redondo, Kira Rion, Pol, Gemma, Isa, Daniela Biancu, Dita, Caroline, Duna, Núria Sala, Rubén, Adri, Maravillas, Maripau, Patricia Polei, Jordi Vendrell, Laura de França, Marc clown, Martha, Toti Roger, Pippi….

Edició 2014

En la 2º edició al 2014, el festival creix. Es trasllada al Bosc de Plaça sent un espai més gran i proper al poble i amb l’entorn del Castell mil.lenari de Ribes com a fons. Va acollir a més de 1.000 persones que, durant tres dies, van gaudir dels espectacles de més de 40 companyies d’arreu; Companyia VolaquiVol, Companyia Serena Vione, Malabaring Brutal, Las Rubias, Chacho Muchacho, La Fàbrica dels Somnis, Karolina & the Inkubator Gypsi Band, Sunday’s Ska Jazz, Improcedentes…

mercat artesansPer primera vegada hi va haver un mercat d’artesania amb més de 25 parades, menjars populars, tallers de circ, acrobàcia i pintura per a nens i adults. Un espai de tertúlia i debat i la projecció dels documentals “Ciutat Morta” i “4F, ni oblit ni perdó“.

Durant el 2014 el Fes+Chapeau entra a l’institut Montgrós dintre el programa PIM (Programa d’intel·ligencies múltiples) donant així émfasi a la vessant social del festival i comprometent-se amb el desenvolupament personal dels estudiants a través de les arts escèniques.

Imatges F+C 2014. Música "Les Troublamours"

Edició 2013

El Fes+Chapeau neix l’any 2013 de la iniciativa de La Traca Produccions. 

La 1ª edició es va cel.lebrar a l’entorn de l’ermita de Sant Pau a Sant Pere de Ribes. Un espai petit, històric i romàntic. Va acollir al voltant de 500 persones que, durant tres dies, van gaudir dels espectacles de circ i acrobàcia de La Fàbrica dels Somnis, el show dels Improcedentes, la música de Calima, Amparo Sànchez, Las Rubias i Tremendamente. Un total de 20 companyies, correcarrers i la involucració de quatre entitats i tres negocis del municipi.

Arrel d’aquesta edició es va organitzar el primer Corretapes del municipi per tal de cohesionar el teixit empresarial d’hosteleria. A dia d’avui segueix sent un èxit.

A la tardor del 2013, es va dinamitzar el primer cicle d’animacions infantils a diferents establiments i associacions, la qual va tenir una molt bona rebuda per part de les families del poble.