El Fes+Chapeau és un festival que promou i difon les arts escèniques al carrer alhora que genera un espai d’intercanvi i connexió artística professional, entenent l’art com a motor de canvi, transformació i cohesió social.

about-us

Neix l’any 2013 imaginat i impulsat pel seu director Isaac Domínguez (La Traca Produccions) amb la necessitat d’imposar-se com una de les principals manifestacions culturals de la comarca i esdevenir un referent de les arts escèniques al carrer.
El festival és una plataforma eclèctica amb propostes artístiques de circ, música, teatre, dansa, titelles, instal.lacions, arts plàstiques… Experimenta escenogràficament amb l’espai públic creant ambients originals, íntims i reiventa i posa en valor llocs històrics i emblemàtics del territori.

És un festival sense ànim de lucre, autogestionat el 80% i per aquest motiu fomentem la responsabilitat, la presa de consciència i l’esperit crític de les persones en el moment de valorar els espectacles dels quals són públic. Convidem a un intercanvi entre artistes i públic aplicant la taquilla inversa i el barret. D’aquesta manera es generen nous públics alhora que la cultura és accessible a tothom.
fes + chapeau gui geronès

Objectius principals

 1. Promoure i difondre les arts escèniques al carrer a nivell local i nacional gràcies a la diversitat i qualitat d’artistes que hi participen.
 2. Recolzar la creació artística promovent un espai de residències, d’experimentació i d’acompanyament tan per companyies emergents com per companyies amb certa trajectòria professional.
 3. Crear nexes amb entitats culturals per promoure intercanvis professionals i agents socials amb la cessió d’espais i la creació de convenis de col.laboració.
 4. Generar impacte econòmic i de consum local creant nexes amb comerços i hosteleria de la zona a través del projecte B-Arts, on negocis acullen espectacles al seu local i/o al seu entorn.
 5. Potenciar la formació i l’intercanvi de coneixements i experiències entre professionals, escoles i col.lectius amb xerrades, workshops, tallers facilitant el contacte entre productors i altres professionals del sector.
 6. Generar noves formes de trobades entre artistes, obres i públic amb la proposta d’espectacles i la taquilla inversa i barret.
 7. Apropar l’art als infants i als joves incidint a les escoles i instituts a través de projectes educatius i convenis de col.laboració pel desenvolupament de la creativitat, la integració i la interrelació entre les persones.
 8. Promoure les energies sostenibles i renovables aplicant sistemes alternatius dins del festival com bicigeneradors d’energia, utilitzar generadors biodièsiel, construir banys secs… i donar a conèixer noves formes de producció energètica amb la col.laboració de col.lectius especialitzats en el tema.
 9. Recolzar l’artesania i promoure un consum responsable a través de la mostra d’artesania dins del festival.
 10. Promoure diàleg col.lectiu i debat intern sobre situacions socials en conflicte a través de xerrades i tallers (art combatiu, circ social, trastorns mentals, conflictes armats…) així com debatre el model establert de les arts escèniques en la situació actual i el paper dels artistes dins la nostra societat.
 11. Crear vincles i reunir els habitants, els actors culturals i associatius locals i del territori, les escoles, els col.laboradors i les artistes amb la finalitat de generar sinèrgies i projectes comuns

Descobrir i compartir

El festival creix transversalment gràcies a la col.laboració i als vincles establerts entre artistes i col.lectius del sector i d’altres sectors i un equip humà entusiasta que, de forma desinteressada està compromès i identificat amb els valors del festival i que, amb una forma de treball atípica genera una xarxa que engloba persones amb ganes de col.locar el factor humà al centre de les nostres vides i societat perquè continuï l’espectacle.

Ho fem per passió:

….més tot un equip de voluntàries….

Contacte general: festival@fespluschapeau.org